Zsurló visszér. Gyógynövénytár


Leírás és Paraméterek Vélemények Leírás és Paraméterek A mezei zsurló jellemzői: Gyöktörzse feketés és a 3 méter hosszúságot is eléri, gömbölyded gumók fejlődnek ki rajta.

Gyógynövény keresőGyógynövények Gyógynövények betegségekre rovatunkban kétféleképpen kereshetnek: ha szeretnék megtudni, hogy egy-egy betegségre milyen gyógynövények ajánlottak, vagy ha egy gyógynövényről szeretnék megtudni, hogy mire jó.

Két hajtással rendelkezik: generatív és vegetatív. A generatív tavasszal március-április jelenik meg, 20—30 cm hosszú, mm vastag. Nem elágazó szárú, világos barnás-vöröses színű.

Érdekesség

A szár tagolt, lándzsa alakú levelei harang alakú hüvelyekben osával nőnek össze, hosszuk cm. A hajtás csúcsán található a spóratermő kalász, melynek hossza 3 cm, átmérője 8 mm.

A spóraérés után az generatív hajtás eltűnik, helyét átveszi az vegetatív hajtás május-június. Ez 20—50 cm magas, binary com демо счет zöld hajtás, melynek nóduszaiból több barázdált ág bontakozik ki. A nóduszt apró, 5—12 mm hosszú pikkelyszerű levelek veszik körül.

A generatív hajtás spóratartójából kiszóródó spórákból megfelelő körülmények között telepes szerveződésű, fotoszintetizáló, sallangos női és lemezes hím előtelepek fejlődnek, melyek ivarszerveiben termelődnek az ivarsejtek.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

A mezei zsurló gyógyhatása Közismert vérzéscsillapító, orrvérzések kezelésére is használják. Húgyúti fertőzéseknél, valamint ödémás lábaknál hatásos gyógyír.

Fogíny- szájüregi- és torokgyulladásnál gargarizátuma hatékonyan segít.

Gyógynövény keresőGyógynövények Gyógynövények betegségekre rovatunkban kétféleképpen kereshetnek: ha szeretnék megtudni, hogy egy-egy betegségre milyen gyógynövények ajánlottak, vagy ha egy gyógynövényről szeretnék megtudni, hogy mire jó. Ha betegség szerint keresnének, kattintsanak a betegségkeresőre, ha gyógynövény szerint, akkor válasszák a gyógynövénykeresőt, majd mindkét esetben használják a legördülő listát. Hasznos böngészést kívánunk!

A népi gyógyászatban köhögés elleni hatása miatt alkalmazták, de reuma és köszvény kezelésére is kivánlóan alkalmas. Egyes adatok szerint a szervezet ellenálló-képességét fokozó hatása van, és segíti a sebgyógyulást.

Mezei zsurlótea: Csészénként 1 púpozott teáskanál mezei vagy erdei zsurlót 2,5 dl vízzel leforrázunk, percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

A mezei zsurló gyógyhatása

Naponta csészényit forrón kortyolgatunk el belőle. Gargarizáláshoz: Orbáncfűvel keverve a mandula- és a szájnyálkahártya gyulladása, szájpenész, fogínyvérzés vagy -gyulladás, krónikus hörghurut esetén naponta többször használjuk.

Erősebb főzet: csészénként púpozott teáskanál 2,5 dl forró vízzel. Tüdő- méh- aranyér- gyomor- vagy orrvérzés esetén alkalmazzuk. Vesehomok, vese- és hólyagkő esetén forró ülőfürdőt kell venni, közben meleg zsurlóteát kortyolgatni.

Bejelentkezés

Zsurló visszér vizeletet visszatartjuk, hogy végül erős nyomással kipréseljük magunkból. Ily módon legtöbbször a kövek is távoznak. Vesemedence-gyulladás és -gennyesedés esetén már egyetlen zsurló-ülőfürdő rendezheti az enyhébb eseteket.

Ehhez, csak külső használatra igénybe vehetünk óriási zsurlót is, amelynek ujjnyi vastag szára van, és amely mocsaras réteken, meszes talajon terem. Ez azonnal segít.

zsurló visszér

Ülőfürdő készítése:  gramm zsurlót éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és a fürdővízhez öntjük. A víznek el kell lepnie a vese tájékát.

  • Mezei zsurló – Wikipédia | Plants, Herbalism, Herbs
  • Herbária mezei zsurló tea 50 g - Webáruház - eorsi.hu
  • Vízlézeres visszér
  • Zsurló, mezei - Herbaház
  • Gyógynövényekkel a visszér ellen Gyógynövényekkel a visszér ellen Számos olyan gyógynövény létezik, melyeknek a segítségével hatékonyan vehetjük fel a harcot a kellemetlenségekkel, amelyeket a visszér betegség okozhat.
  • Visszér 25 évesen kezelés

Fürdési idő 20 perc. Nem kell megtörülközni, nedvesen zsurló visszér burkolózunk és az ágyban egy órán át gőzöljük magunkat.

zsurló visszér

Mennyiség: 50g Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Írja meg véleményét!

zsurló visszér