Visszér szláv


A falu visszér szláv számaebből szerb nemzetiségű.

visszér szláv

Ha a deszkieket  megkérdezzük, hogy miről nevezetes községünk, biztos, hogy a szerbség kulturális élete az elsők között lesz megemlítve, melyet a "Bánát Néptáncegyüttes" képvisel. Lássuk, mit mondanak el magukról: "Sokéves munkánk során, mely visszanyúl egészen a II.

Nincs többé visszér!

Világháború utáni időszakra - országos és nemzetközi hírnévre tettünk szert. Legfontosabb feladatunk a szerb kultúra, a néphagyományok, a népzene, a néptánc és az anyanyelv ápolása illetve átörökítése a jövő generációja számára. A komoly és kitartó munkánknak köszönhetően nagy sikerekkel veszünk részt különböző folklór és minősítő versenyeken.

visszér szláv

A sok kitüntetés között, melyeket az évek során elnyertünk, kiemelkedő a "Szent Száva" kitüntetés, amelyet Pávle Pátriárkától vehettünk át. Az egyesület két alkalommal, több mint egy évtizeden keresztül a Szerb Folklór Európa-fesztiválon dobogós helyezést ért el - 3 arany, 4 ezüst, 3 bronz - és számos különdíjat kapott.

visszér szláv

Műsorunkon szerb népzene, néptánc és népdalok szerepelnek, nagy hangsúlyt fektetve a bánáti régióra. A dél-szláv tradíció bemutatásában és átadásában a BÁNÁT néptánc együttes jelentős szerepet játszott már az elmúlt 50 évben is.

Valentin-napi hagyományok Valentin-napi hagyományok Az angolszász országokban Valentine Bálint napján február Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével, mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki. Az ókorból eredő ünnepet a keresztények február én ünneplik. A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni akkori nevén Interamna püspöke a