Visszeres vastagbélgyulladás


A két fogalom könnyűszerrel összekeverhető, hiszen mindkét esetben szerteágazó — egymáshoz részben hasonló — tünetekkel leírható bélrendszeri betegségről van szó.

visszeres vastagbélgyulladás klaira szedése a visszér ellen

Azonban alapvető különbségek vannak az IBS angolul irritable bowel disease, azaz  irritábilis bélszindróma és az összefoglaló néven IBD-ként emlegetett angolul inflammatory bowel disease gyulladásos bélbetegség között.

Az irritábilis bélszindróma IBS Az irritábilis bél szindróma röviden IBS az emésztőrendszer funkciózavara, mely olyan krónikus panaszokkal jár, mint az időnkénti hasfájás, a rendszertelen székelés hasmenésszorulás vagy felváltva és  puffadás. Mivel a betegségnek nincsenek jellegzetes, kizárólag rá vonatkozó tünetei, így nehezebb a diagnosztizálása is, a diagnózist elsősorban kizárásos alapon állítják fel.

visszeres vastagbélgyulladás a láb fáj a kismedence visszérével

Az IBS hónapokon vagy akár éveken át is elhúzódhat, mielőtt diagnosztizálásra kerül. Ezenkívül nem csak bélrendszeri panaszok kísérik, de fejfájás, émelygés, hányinger, szédülés, alvászavarok, levertség és heves szívdobogás is szerepel a kísérő tünetek között.

Flebaven 1000mg tabletta 60X

A panaszokat gyakran kiválthatják vagy felerősíthetik testi és lelki megterhelések stressz, harag és a rossz táplálkozási szokások is maga az elfogyasztott étel vagy az étkezés módja. A gyulladásos bélbetegségek IBD A gyulladásos krónikus bélbetegségek, IBD-k közé tartozik a fekélyes vastagbélgyulladás — más néven colitis ulcerosa és a  Visszeres vastagbélgyulladás betegség  is.

Sajnos a kutatások ellenére napjainkban még nem ismert sem a Crohn betegség, sem a colitis ulcerosa kiváltó oka.

Kedvelés Tetszik Felsorolni is sok, hány problémával kerestem meg a Táltos módszerrel gyógyítókat: derék- és hátfájdalomvastagbélgyulladás, szemromlás, magas vérnyomás, idegösszeomlás.

Az IBD betegségek azonban nem kizárólag a bélrendszerben fejtik ki áldatlan hatásukat, az ízületi panaszok, sok esetben a nyálkahártya, a bőr, illetve a szem gyulladásai hívják fel a figyelmet a betegségekre.

Az IBD-s betegek időszakonként fellángoló tünetekre panaszkodnak, mint például hasi görcsök, fájdalom és  hasmenés. A Crohn betegségre jellemzők a felszívódási zavarok, amely az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegségét eredményezi.

Többnyire a vékonybél és a vastagbél érintett, de bizonyos esetekben a tápcsatornára, a nyelőcsőre és a gyomorra is kiterjedhet. A betegség krónikus lefolyású, visszeres vastagbélgyulladás azt jelenti, hogy nem gyógyítható, a terápiás kezeléseknek köszönhetően azonban a tünetek enyhíthetők, visszeres vastagbélgyulladás esetekben pedig huzamos ideig tartó panaszmentesség is elérhető.

Milyen betegség gyógymódjára kíváncsi?

Tekintve, hogy a gyulladás a teljes bélfalat érinti, gyakran a bél perforációjához kilyukadásáhozfekélyekhez, gyulladásos tályogokhoz vagy sipolyképződéshez vezet. Colitis ulcerosa esetén gyakori a  székrekedésvéres-nyákos  hasmenésami naponta többször is felléphet, és aminek következtében jelentős só- és vízvesztés történik.

visszeres vastagbélgyulladás harisnya visszér ellen terhes nők számára

Az egyéb tünetek között említhető a láz, az elesettség, a gyengeség és a vérszegénység is. Hogyan diagnosztizálják a betegségeket?

HERBÁRIA KÖRÖMVIRÁG TEA 30G

Minden esetben javasolt a részletes  laborvizsgálat  elvégzése vérkép-,  vese,  májfunkcióionok, albumin, CRP, süllyedés valamint az újonnan használt biomarkereket is kimutatni képes  széklet calprotectin  vagy laktorferrin vizsgálat.

Ezek a markerek könnyűszerrel kimutathatók a székletből, és egyre inkább bekerülnek a mindennapi rutin diagnosztikába.

visszeres vastagbélgyulladás visszér kezelési terv

Ezen felül természetesen szükség lehet  vastagbéltükrözésre.