Hajhullás visszeres


A hajhullás okai — 10 dolog, ami a háttérben állhat Az évszakok változása hajunkat is megviseli.

Összeírtuk, milyen egészségügyi problémákra kell gondolni akkor, ha hirtelen nagy mértékben elkezd hullani a hajunk.

Pajzsmirigybetegségek A pajzsmirigybetegségek esetében leginkább a szerv túlműködése okoz hajhullást, az alulműködés inkább a hajszálak töredezését okozza.

hajhullás visszeres

Hajhullás esetén mindig alapvizsgálat a pajzsmirigy működésének ellenőrzése. Fejbőrproblémák A fejbőr megbetegedései vagy fertőzései ugyanúgy hatással vannak a haj egészséges növekedésére és utánpótlására, mint például egyes vitaminok hiánya.

hajhullás visszeres

A korpásodás változatai vagyis a gombás fertőzések mind gyulladt területeket eredményeznek a fejbőrön, amitől nem tud úgy megújulni a haj, ahogyan azt kellene. De a psoriasis a seborrhoeás dermatitis és egyéb, akár allergiás, fejbőr gyulladás szintén okozhat hajhullást.

Szerencsére ezeket a problémákat fejbőrvizsgálattal szépen ki lehet mutatni, így tenni is lehet ellenük gyorsan.

hajhullás visszeres

Alopécia areata Az alopécia areata pusztán annyit jelent, hogy a hajhullás körülírt területre korlátozódik. Ennek oka lehet fizikális hatás hajtépéslehet erős stressz, okozhatja valamilyen fertőzéses góc a szervezetben, de ismerünk olyan eseteket is, ahol autoimmun betegség áll a háttérben.

Személyes adatok feldolgozása.

Ilyenkor gipsz maishuanyan visszérből foltokban hullik ki a haj, de a szemöldököt vagy a lábakat is érintheti a jelenség. Szerencsére a legtöbb esetben  kideríthető az ok, így a megfelelő  kezelés segít.

hajhullás visszeres

Vashiányos anémia A vashiányos vérszegénység miatt szervezetünkben kevés a vörösvérsejt, így sejtjeink egy részéhez nem jut elég oxigén. Emiatt pedig a hajunk is hullani kezdhet.

Ha emellett fáradékonyak, gyengék vagyunk, fáj a fejünk és hidegek a végtagjaink is, érdemes elmennünk kivizsgálásra, mert előfordulhat, hogy vashiányos vérszegénység hajhullás visszeres a hajhullás visszeres.